Escola

Projecte – Línia pedagògica

El nostre Projecte Educatiu consta de 3 pilars fonamentals:

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Considerem que un infant que gaudeix de SALUT EMOCIONAL evolucionarà correctament com a ésser, sigui quin sigui el camí que triï durant la seva vida.

EDUCACIÓ MUSICAL

Les aportacions del llenguatge musical al cos i ment ens enriqueixen diàriament.

TREVA

Tècniques de Relaxació Vivencial Aplicades a l’Aula on es fan tastets de ioga, mindfulness i respiració conscient.


Aquest Projecte té continuïtat amb el Col·legi Virolai, amb el qual estem vinculats des de fa uns anys.

Al Patufet anomenem ESPAIS a les aules. Es caracteritzen per proposar diversos ambients de joc que van canviant durant el curs. Les sessions d’aprenentatge que es duen a terme potencien el desenvolupament dels sentits i les emocions: experimentació amb multiplicitat de materials per afavorir la descoberta de textures, pesos, densitats, mides o temperatures mitjançant el joc.

A l’exterior els infants gaudeixen de 3 espais amb racons Montessori, hort ecològic, plantes aromàtiques i gran sorral amb tot tipus de joguines i material natural per gaudir de l’estona a l’aire lliure.

El nostre compromís és respectar l’infant en tots els sentits i ajudar a que se senti estimat, escoltat i comprès pels qui l’envolten.


Activitats dirigides per personal especialitzat

Música i moviment

A càrrec de l’especialista en educació musical Paco Moreno.

Sessions adreçades a infants de tots els nivells d’edat.

El sentit de l’oïda és el més primerenc a desenvolupar-se en l’ésser humà. L’estimulació d’aquest, obre les portes a sentir la música d’una manera global. La metodologia que fa servir el mestre Paco Moreno condueix als infants a gaudir i evolucionar en les experiències musicals per engrandir la sensibilitat per aquesta.


Projecte TREVA

El programa TREVA (Tècniques de Relaxació Vivencial Aplicades a l’Aula) aplica la relaxació i mindfulness a l’escola com a resposta a les necessitats existents en la majoria d’aules en l’actualitat. També pretén oferir la relaxació com a contribució a la innovació psicopedagògica per a l’educació al segle XXI. La relaxació a més de ser un recurs per a la docència de qualsevol assignatura, proporciona a alumnes i educadors un espai d’intimitat, una oportunitat d’aprofundir en l’autoconeixement i un excel·lent recurs per desenvolupar la intel·ligència emocional. Així mateix, la relaxació-mindfulness constitueix una excel·lent aportació al neuroaprenentatge.

Què fem amb els infants?

IOGA – CANT DE MANTRES – RESPIRACIÓ CONSCIENT – FOCUSING – MINDFULNESS


La carta de compromís

El caràcter propi del centre reuneix els requisits establerts en l’article 115 de la LOE, i tots els membres de la comunitat educativa el coneixen i el respecten com a descripció del model educatiu que l’escola ofereix a la societat en el marc de la llibertat d’ensenyament.

Per accedir a la carta de compromís feu clic aquí.


L’organigrama


Aquest és l’equip organitzatiu de l’Escola Bressol El Patufet:

·         Gerència: Francesc Xavier Rodríguez

·         Secretaria: Tere Pulgar i Raquel Cases

·         Servei informàtic: Daniel Puente

·         Manteniment: Carlos García

·         Especialista en educació musical: Paco Moreno

·         English Teacher: Eva López

·         Projecte TREVA i mindfulness: tot l’equip d’educadores.

·         Direcció: Eva López

·         Educadora referent ESPAI VERD: Marina Soler

·         Educadora referent ESPAI GROC: Marta Campañá

·         Educadora referent ESPAI BLAU: Carolina Fernández

·         Educadora referent ESPAI TARONJA: Anna Ripollès

·         Educadora ESPAIS VERD I GROC: Maribel Ortuño.

·         Educadora ESPAIS BLAU I TARONJA: Gemma Canut.

·         Menjador: Cristina Alcaraz, cuinera 7 i Tria


El KinderTIC

A partir del dia 22 d’abril de 2014, l’escola va començar a utilitzar la plataforma educativa KinderTIC, la primera eina online de gestió pedagògica per a llars d’infants que afavoreix el desenvolupament integral dels més petits a través de dues fórmules: la cohesió entre tots els implicats de la comunitat educativa (equip directiu, docents, famílies…) i la simplificació de la tasca educativa per a cada una de les persones implicades en aquesta comunitat.

Per poder començar a utilitzar aquesta eina, heu de seguir aquests passos:

Entrar a la pàgina web: www.kindertic.com, prémer sobre el botó INICIAR SESSIÓ i introduir el nom d’usuari i la contrasenya que us hem facilitat.

Entrar a l’apartat NOTIFICACIONS i definir els correus i les notificacions a rebre (es poden definir el nombre de correus que es vulgui).

En rebre la notificació al correu, cal prémer sobre l’enllaç ACCÉS DIRECTE A LA PLATAFORMA (situat a la zona inferior del missatge) per accedir al sistema sense necessitat d’introduir l’usuari i la contrasenya. En entrar, apareix la pantalla Mur d’activitats on es mostren tots els esdeveniments del dia. Si es vol més informació sobre un esdeveniment concret, cal clicar sobre aquest esdeveniment i el sistema portarà automàticament a la pantalla per visualitzar-la.

Si ho desitgeu, també podeu:

Canviar la contrasenya a l’apartat PERFIL.

Escriure missatges a l’agenda del/a vostre/a fill/a a l’apartat AGENDA (aquest missatge el veurà l’equip docent en el moment que l’infant arribi a l’escola).

Rebre i enviar MISSATGES DIRECTES (comunicació amb l’equip directiu i l’equip docent).

Les famílies que ja formeu part de la comunitat educativa del Patufet podeu accedir a la plataforma a través d’aquí.


L’oferta Educativa

La nostra escola bressol està dirigida a infants entre 4 mesos i 3 anys. Anomenat Primer Cicle d’Educació Infantil.

La matrícula està oberta TOT L’ANY. Només cal trucar per demanar cita i us expliquem tot el procés.

Hi ha 4 ESPAIS:

ESPAI VERD: 8 infants lactants/nadons.

ESPAI GROC: 13 infants caminants nascuts la segona meitat de l’any.

ESPAI BLAU: 15 infants caminants – grans.

ESPAI TARONJA: 20 infants grans nascuts la primera meitat de l’any.

Cada espai té una EDUCADORA REFERENT més les educadores de suport.


Sortides

Sortides amb els grups de 2 a 3 anys a la Fira del Llibre en Català, ubicada a la plaça de l’U d’Octubre de 2017 cada 23 d’Abril, a mirar paradetes durant la Diada de Sant Jordi per gaudir i explorar l’entorn més proper.

Durant el tercer trimestre, rebem una invitació per part del Col·legi Virolai i efectuem una sortida a educació infantil fent-los una visita per conèixer les seves instal·lacions.

També col·laborem assistint com a públic a algunes iniciatives i petites actuacions que ens ofereixen els companys del Col·legi Virolai aportant el nostre petit granet de sorra.

I a més a més, els alumnes de 2 a 3 anys, durant el mes de Maig efectuen una sortida a la granja escola Can Pidelaserra, fent-la coincidir amb la nostra programació dels animals de granja.


Continuïtat

Continuïtat en el projecte educatiu amb el Col·legi Virolai.


Normes de l’escola

Per accedir a les normes de l’escola feu clic aquí.


Relació FAMÍLIA-ESCOLA

Contacte directe amb els/les educadors/es

Qui vingui a portar o buscar a l’infant, es dirigirà directament a l’aula del nen/a i podrà comentar personalment qualsevol cosa a l’educador/a.

A través de la plataforma KinderTIC

Eina de comunicació diària i directa entre família i escola.

Reunions informatives

Al Juliol concertem una reunió amb els pares dels alumnes del curs vinent perquè coneguin a l’aula, l’educadora i els infants es familiaritzin amb l’espai.

Per acabar de concretar els horaris que tenen pensat fer el curs que ve, i els serveis que faran servir. Aquests no tenen per què ser els definitius, és només una orientació.

A l’Octubre, vénen del Fitness Center, a assabentar-nos de com s’estructuren les sessions del curset de piscina i la manera que tenen de treballar.

I per últim, i no per això menys important, els familiars s’adrecen cadascú a la seva aula on l’educadora dels seus fills els fa cinc cèntims de la normativa, de com s’estructura el nostre dia a dia i de l’organització de l’aula.

Entrevista personalitzada

A partir de febrer es concreta una entrevista individual per fer un seguiment conjunt de l’evolució de l’infant en horari escolar.

Informe a final de cada curs

A través de la plataforma KinderTIC, el darrer dia de curs enviem uns informes adequats a l’edat i el desenvolupament dels alumnes on s’intenta reflectir l’evolució de l’infant al llarg de tot el curs. Aquests informes contenen aspectes com l’adaptació, l’actitud, els hàbits, el coneixement d’un mateix i del propi cos, el joc i moviment, la interacció i relació amb els altres, l’exploració de l’entorn proper, el llenguatge verbal, plàstic i musical.