Equip

Eva López

Diplomada en Educació Infantil a Blanquerna, Universitat Ramon Llull l’any 2013. Especialista en l’ensenyament de la llengua Anglesa i en Mindfulness en infants d’1 a 6 anys. L’inici de la seva trajectòria professional com a docent va ser al Col·legi Virolai exercint de mestre d’English Class, de Motor Skills (psicomotricitat en anglès) durant 6 anys i com a Coordinadora d’Educació Infantil durant 2 anys. Des de setembre de 2019 exercint com a Directora de l’Escola Bressol El Patufet amb l’objectiu principal de consolidar el Projecte Educatiu Virolai-Patufet dels 0 als 6 anys i fent English Class als infants d’entre 1 i 3 anys. La formació és la clau per créixer com a persona, destacant TREVA – Tècniques de Relaxació Vivencial aplicades a l’Aula (2 anys de formació).

“M’agrada la muntanya, fer trail run i bicicleta per les seves pistes i corriols quan vaig sola i caminar per aquests amb els de casa. Amant del menjar sa i equilibrat, dedico part del temps lliure a aprendre receptes d’altres països coneixent així nous aliments. Les estonetes a casa les gaudim fent manualitats amb material reutilitzat.” “Concebo l’Educació com un concepte complex, en constant evolució: el paper que juguem com a mestres no tindria sentit sense tenir en compte la família i l’entorn més proper de cada infant. Acompanyar a construir els fonaments d’una persona estable emocionalment, ajudar a que cadascun dels infants se sentin estimats a l’escola i ser partícip d’aquestes fites son el motor del meu compromís com a mestra.”


Marina Soler

Mestra per la Universitat Ramon Llull-Blanquerna i Tècnica Superior d’Educació Infantil amb 11 anys d’experiència al Patufet-Virolai amb diferents grups d’edat i responsabilitats. M’apassiona aquesta professió i gaudeixo dia a dia potenciant situacions enriquidores per afavorir un desenvolupament integral dels infants, des de l’afecte i la seguretat. Em defineixo com una persona propera, pacient, constant i crec en l’educació com a eina de transformació i millora social des de la primera infància. El que més m’agrada és passar temps amb la meva família i gaudir d’activitats culturals.


Paco Moreno

Soc en Paco Moreno. La música forma part de la meva vida des que soc ben petit. Amb 7 anys vaig iniciar els meus estudis reglats de música. Al llarg dels anys m’he format en diferents camps: Llicenciat Superior pel Conservatori de Música del Liceu, Màster en pedagogia musical per la UAB i el CMM i grau mig en música moderna pel Taller de Músics de Barcelona. Aquests són alguns dels títols més destacables dins la meva formació.

A nivell professional porto més de 25 anys dedicat a la docència. Escoles de música, tallers, etc. Els més destacables al llarg d´aquests anys han estat el Taller de música municipal de Pallejà com a professor de guitarra ( també vaig portar la Direcció de l’escola durant 10 anys) i el Col·legi Virolai on, des de fa 13 anys, faig classes dels més petits als més grans del centre. Recentment, he rebut el premi “Docent de l’any” per la fundació Jordi Sierra i Fabra i l’editorial Cruïlla.

La docència m’apassiona. Trobo que poder contribuir en el creixement de les persones des de ben petites és una gran sort. La docència per a mi és vocació, dedicació, motivació, és paciència , autocrítica i empatia, molta empatia. Intentar entendre com estan rebent allò que ensenyes, és bàsic per millorar com a docent.

Les sessions de música al Patufet són molt dinàmiques. A través dels personatges que m’acompanyen dins la meva “bossa màgica” passem grans moments junts. Cantem, ballem, riem i, en definitiva: juguem mentre la música s’encarrega d´estimular el creixement, provocar emocions, desenvolupar la creativitat, potenciar la socialització i, sobretot, ajuda als infants a guanyar confiança amb el seu entorn. La música és una gran eina per estimular el creixement de les persones.


Carolina Fernández

Tècnica en educació infantil amb 17 anys d’experiència formant part de l’equip de l’escola patufet en Molins. L’experiència prèvia al Patufet va ser en el lleure i reforços en altres escoles d’Educació Infantil de primer cicle.

Em plantejo l’educació des de l’experimentació i la manipulació, per això m’he format a la Universitat de Barcelona fent diverses formacions:

– Educació dels sentits i les emocions a les llars d’infants.

-Activitats plàstiques i diferents tècniques a partir de la manipulació i l’experimentació.

– Aplicacions de l’educació viva i activa a l’escola infantil.

Les meves aficions són practicar l’sportive walking i gaudir de la meva família.


Marta Campañá

Tècnica en Educació infantil amb 15 anys d’experiència en l’Educació Infantil de primer cicle, 5 anys en una escola  bressol de Sant Feliu de Llobregat i 10 anys al Patufet de Molins de Rei. En aquests anys he anat realitzant cursets de formació en el camp de l’educació.

Les meves aficions són llegir, passejar per la platja i sortir d’acampada familiar amb la nostra caravana.

En el meu dia a dia a l’escola, penso que el més important es treballar per al desenvolupament dels infants, dins un entorn còmode i estimulant, fet a la seva mida, amb un plantejament que respongui a les necessitats dels infants i les seves famílies, i que tingui cura de moments tant importants com la higiene, l’alimentació, el repòs i el joc.


Anna Ripollès

Grau en educació infantil a la Universitat Blanquerna – Ramon Llull i Postgrau en Intervenció en Atenció Precoç: primera infància i família.
Experiència en educació en diferents àmbits com monitora de menjadors, d’extraescolars, casals, centre obert… i des de fa 6 anys formant part d’aquesta família Patufet – Virolai.

M’agrada estar sempre rodejada d’amics i família, viatjar i escoltar tot tipus de música.

Entenc l’educació com l’eina més poderosa que tenim a les nostres mans per construir un món millor. 


Maribel Ortuño

Tècnica en Educació Infantil amb 33 anys d’experiència sempre al Patufet. Vaig venir aquí a fer les pràctiques i em vaig quedar. Em vaig formar a l’institut Centre d’Estudis Dolmen. Durant tot aquest temps, m’he anat reciclant fent diversos cursets. Les meves aficions son: fer punt de creu, fer puzles i passar estones amb la meva família i la meva mascota.

Em plantejo l’educació com un projecte canviant i m’agrada connectar amb els infants a través de la música, però el que més m’agrada de tot és veure com aprenen, evolucionen  i gaudeixen el dia a dia a la llar d’infants. 


Gemma Canut

Educadora Infantil

Treballadora des de fa 30 anys a l’escola bressol El Patufet.

M’agrada estar a casa per cuidar del meu hortet i de les meves plantes.

A l’escola gaudeixo veient l’expressió que fan els infants quan experimenten noves sensacions. Canto cançons infantils de tot tipus per afavorir la seva memòria i m’agrada treballar l’hort amb els més grans de la casa, els infants dels espais Blau i Taronja.


Cristina Alcaraz

De les arts gràfiques em vaig reinventar a cuinera. Vaig formar-me obtenint-ne la titulació.

Des de fa 6 anys cuino els àpats dels patufets, adaptant-los segons les necessitats de cadascun. El que més m’agrada de la meva feina és que els nens gaudeixin menjant.

Com que tinc els fills grans, tinc força temps lliure i el dedico a cuinar, sobretot plats vegetarians, ballar sardanes en una colla de competició, llegir i caminar per la muntanya, aquesta última la faig gairebé a diari doncs visc a Collbató, al peu de Montserrat.